Afstand doen van uw dier

Het kan voorkomen dat u, om wat voor reden dan ook, uw huisdier niet langer de zorg en aandacht kan geven die het nodig heeft. Als het u dan niet lukt om uw dier zelf te herplaatsen, kunnen wij die zorg van u overnemen en een nieuw baasje voor uw huisdier zoeken.
 

Gedragsproblemen

Mocht u uw dier willen afstaan vanwege gedragsproblemen en u heeft nog geen gedragstherapeut ingeschakeld, dan adviseren we u dat zeker te doen. Veel gedragsproblemen, zoals onzindelijkheid of agressie, kunnen worden opgelost. Dierenopvang Amsterdam heeft een gedragstherapeut voor honden in dienst die u hierbij van dienst kan zijn. Voor gedragsproblemen bij katten of konijnen kunnen wij een gedragstherapeut die is aangesloten bij de SPPD van harte aanbevelen.
 

Informatie

Als u afstand komt doen van uw huisdier, neemt u dan alstublieft de tijd om ons zoveel mogelijk informatie te geven, zodat wij zo goed mogelijk voor uw dier kunnen zorgen. We willen graag zoveel mogelijk weten over het karakter en gedrag, de eetgewoontes en de medische geschiedenis van uw dier. Al deze informatie helpt ons een passende nieuwe baas voor uw dier te vinden. Uw dier verdient een goede tweede kans!
 

Wachtlijst

Wij doen ons best afstandsdieren zo snel mogelijk op te nemen. Echter, als het aanbod van zwerfdieren groot is, vooral in de zomer, kan het zijn dat we een wachtlijst hanteren. In noodgevallen doen we ons best een plekje vrij te maken, maar dat zal niet in alle gevallen mogelijk zijn.
 

Afstand kat

Wilt of moet u afstand doen van uw kat? Vul dan het afstandsformulier in. Zodra u het formulier heeft ingestuurd, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
 

Afstand hond

Wilt of moet u afstand doen van uw hond? Vul dan het afstandsformulier in. Zodra u het formulier heeft ingestuurd, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
 

Afstand konijn

Wilt of moet u afstand doen van uw konijn(en)? Vul dan het afstandsformulier in. Zodra u het formulier heeft ingestuurd, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
 

Afstandskosten

Als u afstand doet van uw dier, vragen wij een bijdrage in de verzorgingskosten. Mocht u financieel niet in staat zijn deze kosten te voldoen, neemt u dan contact met ons op. Samen komen wij er wel uit. De afstandstarieven vindt u op de pagina asieltarieven.